Riverside Jazz

Mikko Pettinen Why Not Torniossa 3.11.2020

Mikko Pettinen Why Not esiintyy Torniosssa 3.11.2020
Mikko Pettinen Why Not esiintyy Torniosssa 3.11.2020

Mikko Pettinen Why Not -yhtyeen jäsenissä on monta multi-instrumentalistia. Trumpetin lisäksi Mikko Pettinen myös laulaa ja soittaa koskettimia sekä värittää sointiaan erilaisin efektein. Joakim Berghällin soitinarsenaaliin kuuluu baritonisaksofonin lisäksi bassoklarinetti ja sello. Vesa Ojaniemi soittaa basson lisäksi Octatrack -sampleria ja saa sen kuulostamaan täysin ainutlaatuiselta orgaaniselta instrumentilta. Rumpali Tuomas Timonen saa rumpusetistään hyvin omaperäisiä sointimaailmoja Sensory Percussion- ohjelmalla.

Yhtye perustettiin ja ohjelmisto sävellettiin kun Pettinen sain ensimmäisen taitelija-apurahansa. Pettinen on soittanut Helsinki – Cotonou Ensemblessä vuodesta 2013 Joakim Berghällin kanssa ja siitä asti haaveillut jazzyhtyeestä, jossa he soittaisivat yhdessä.

Sävellysten aiheet liittyvät ilmaston muutokseen, maailman tämänhetkiseen tilaan, tulevaisuuden uhkakuviin ja luonnon monimuotoisuuteen. Yksi kappaleista on omistettu vapaaehtoisille, jotka joka talvi kolaavat lumikasoja norppien pesiä varten ja näin ovat saaneet norppakannan nousuun ja pelastaneet kymmeniä kuutteja.

Yhtyeen jäsenten välinen musiikillinen kemia on hyvin poikkeuksellista. Vaikka yhtye on vielä hyvin nuori, siitä on tulossa jotain unohtumatonta ja suurta.

Mikko Pettinen, trumpetti
Joakim Berghäll, baritonisaksofoni, bassoklarinetti, sello
Vesa Ojaniemi, basso, elektroniikka
Tuomas Timonen, rummut, sensory percussion

Konsertti järjestetään ti 3.11. 2020 klo 19.00 Lappian Musiikkitalolla, jossa yleisöllä on tilaa osallistua tapahtumaan turvallisesti!

Pääsyliput: 15€ / 10€ opiskelijat ja eläkeläiset. Lippuvaraukset sähköpostilla info@riversidejazz.fi.

Ethän tule flunssaoireisena konserttiin!

HUOMIO! Riverside Jazzin vuoden 2020 jäsenmaksun maksaneille vapaa pääsy! Lisätietoja jäsenmaksujen maksamisesta: Liity jäseneksi.

Share

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *