JazzkonserttiRiverside Jazz

Jazzia Kerholla – Teemu Viinikainen Trio Torniossa

Teemu Viinikainen Trio; Teemu Viinikainen, kitara, Ville Herrala, basso ja Mika Kallio, rummut. Kuva: Maarit Kytöharju
Teemu Viinikainen Trio; Teemu Viinikainen, kitara, Ville Herrala, basso ja Mika Kallio, rummut. Kuva: Maarit Kytöharju

Kitaristi Teemu Viinikainen trioineen esiintyy Tornion Kerhoravintolassa perjantaina 15.2.2013 klo 21 alkaen.

Teemu Viinikainen Trio on Suomen Jazzliiton kiertueella. Konsertti on Riverside jazz ry:n vuoden 2013 ensimmäinen jazztilaisuus. Riverside Jazz palaa tämän konsertin myötä takaisin Kerhoravintolaan vuosien tauon jälkeen.

Kitaristi Teemu Viinikaisen luotsaaman trion soitossa kuuluvat tuore näkemys ja vankka kokemus. Yllätyksellinen trio perustettiin vuonna 2009 ja viime vuonna Prophone Records julkaisi kolmikon ensilevyn Nyt!. Viinikainen on konsertoinut useiden kansainvälisten jazzartistien, kuten Joe Lovanon, Vince Mendozan, Randy Breckerin ja Tim Hagansin, kanssa. Tunnetun jazzkriitikon, Stuart Nicholsonin mukaan Viinikainen kuuluu ”maailman kahdenkymmenen parhaan jazzkitaristin joukkoon”. Suomen ykköskomppiin kuuluvat basisti Ville Herrala ja rumpali Mika Kallio täydentävät tämän trion soundin. Kolmikon yhteyttä kuvailee kriitikko Pentti Ronkanen näin: ”Basisti Ville Herralan ja rumpali Mika Kallion upean sensitiivisen taustatyön siivittämänä Viinikaisen kitara laulaa kauniisti ja lentää korkealle.”

Suvereenina instrumentalistina ja sielukkaana tulkitsijana tunnettu Viinikainen on noussut muun muassa Jukka Perkon, Eero Koivistoisen ja Jukkis Uotilan kokoonpanojen myötä maailmanluokan kitaristiksi. Kotimaassa Viinikainen on huomioitu mm. Jazzliiton Yrjö-palkinnolla ja Sony-jazzpalkinnolla. Lisäksi hän on ollut kahdesti ehdolla Teosto-palkinnon saajaksi Perko-Pyysalo-Viinikainen -trion levytysten ansiosta. Hänen uransa alkupuolen tärkein yhtye U-Street All Stars nousi suosioon 2000-luvun alkupuolella Espanjan Getzossa järjestetyn jazzyhtyekilpailun voiton myötä. Yhtye myös levytti kaksi pitkäsoittoa maineikkaalle Blue Note-levymerkille. Viinikaisen ensimmäinen soololevy Tales of Robert Dickson ilmestyi vuonna 2005.

Teemu Viinikainen, kitara
Ville Herrala, basso
Mika Kallio, rummut

Pääsyliput 10e / 5e (opiskelijat ja jäsenet)

Share

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *