JazzkonserttiRiverside Jazz

Sole Azul – Åströmin kartanon Riihi 20.8.2022 klo 19:00

Sole Azul esiintyy Tornion Åströmin kartanon Riihessä 20.8.2022 klo 19:00.

Åströmin kartano (sisäpihan Riihi)
Keskikatu 26
95400 Tornio

Liput: 15€/10€ (opiskelijat, eläkeläiset, jäsenet)
Lippuja saa ovelta. Korttimaksu tai käteinen.
Lippuvaraukset numerosta 050 3619714.


Pauli Lyytinen, tenorisaksofoni
Harri Kuusijärvi, harmonikka
Eero Tikkanen, kontrabasso

Kuusijärven, kontrabasisti Eero Tikkasen ja saksofonisti Pauli Lyytisen ilmaisulla ei tuntunut olevan mitään rajoja. Trion musiikki oli intohimoista ja tunteellista kuin tango, mutta banaalia se ei ollut: se osasi myös nauraa itselleen.” Helsingin Sanomat/NYT 2019

Sole Azul repii tangon juuriltaan ja istuttaa sen pohjoiseen ikiroutaan. Pauli Lyytisen (tenorisaksofoni), Harri Kuusijärven (harmonikka) ja Eero Tikkasen (kontrabasso) yhtye esittää jazzmusiikista tutuin tyylikeinoin uutta suomalaista tangovaikutteista musiikkia. Toista albumiaan parhaillaan työstävän trion esikoisalbumi Quasi Tango julkaistiin 2019.

Vuoden 2017 Pori Jazzin Ted Curson -palkinnon saanut kuopiolaislähtöinen saksofonisti-säveltäjä Pauli Lyytinen (s. 1983) on 20-vuotisen taiteilijanuransa aikana vaikuttanut Helsingin lisäksi São Paulossa, Göteborgissa ja Århusissa, julkaissut 25 oman yhtyeensä albumia, sekä konsertoinut yli 30 maassa ympäri maailmaa. Lyytisen aktiivisimmat yhtyeet ovat Pauli Lyytinen Magnetia Orkesteri, Elifantree, Sole Azul, Pauli Lyytinen Rabbit Hole ja Equally Stupid.


Harri Kuusijärvi (s. 1986) on uuden harmonikkamusiikin omaleimaisimpia tekijöitä. Hän on kantaesittänyt lukuisia harmonikalle sävellettyjä nykymusiikkiteoksia, esiintynyt populaarimusiikin saralla lukemattomien etu- ja takarivin artistien kanssa ja kerännyt ylistäviä arvioita niin rock-, jazz- kuin maailmanmusiikin kriitikoilta albumeillaan eri yhtyeiden kanssa. Vuonna 2011 Kuusijärvi sai 2. palkinnon Arrasate Hiria -harmonikkakilpailussa, joka on yksi arvostetuimmista kansainvälisistä harmonikkakilpailuista. Säveltäjänä Kuusijärvi on noteerattu muun muassa Teosto-palkintoehdokkuudella vuonna 2020.

Basisti Eero Tikkanen (s. 1987) on yksi suomalaisen jazzkentän kysytyimmistä basisteista. Tikkasen monipuolisuus ulottuu tanssittavasta groovejazzista vapaan jazzin projekteihin. Tikkasen lavakarisma ja tinkimätön taiteellinen ilmaisuvoima ovat vertaansa vailla. Tikkanen on tällä hetkellä osana yhtyeitä Mopo, The Mystic Revelation of Teppo Repo, Sole Azul, MINE, Magnetia Orkesteri sekä Joose Keskitalon yhtye.

Share

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *