Riverside Jazz

SM4 with David Lyttle (IRL) & Siim Aimla (EST) Torniossa 16.3.2023

SM4 with David Lyttle (IRL) & Siim Aimla (EST)

SM4 with David Lyttle (IRL) & Siim Aimla (EST) esiintyy torstaina 16.3.2023, klo 19:00 (suomen aikaa) Lappian Musiikkitalolla (Etappitie 6, Tornio).

Liput:
20€
15€ – opiskelijat, eläkeläiset, Riverside Jazzin jäsenet

SM4, toisin sanoen Söderbacka-Matikainen Quartet, on yhtye, joka tuo raikasta tuulahdusta kuuntelijoilleen! SM4 with David Lyttle & Siim Aimla -kvartetin ohjelmisto koostuu yhtyeen jäsenten omista, eurooppalaiseen jazziin tukeutuvista ja monenlaisille elämyksille aisteja avaavista sävellyksistä. Kvartetin ytimenä toimivat kitaristi Martin Söderbacka ja kontrabasisti Eevalotta Matikainen. Heidän kanssaan lavalle nousevat Irlantilainen rumputaiteilija David Lyttle ja Virolainen saksofonisti Siim Aimla.

Konsertissa vaihtelevat railakkaat improvisaatiot leikkisine rytmeineen sekä kauniit, viipyilevät melodiat äänimaisemoineen. Nämä taitavat muusikot käyttävät laajasti soittimiensa äänikirjoja luoden ainutlaatuisia, hetkessä eläviä mielikuvia, yhdessä toistensa kanssa. Kappaleiden väleissä kuullaan inspiroivia tarinoita, niin sävellysten synnyistä, kuin maailman matkaamisestakin. Luvassa hyväntuulinen ja viihdyttävä yhteinen hetki musiikin äärellä.

David Lyttle on yksi Irlannin saaren arvostetuimpia jazzmuusikkoja. Lyttle on esiintynyt lukuisissa eri maassa ja soittanut jazzin suuruuksien kanssa kuten mm. Joe Lovano, Kurt Rosenwinkel, Dave Liebman, Jonathan Kreisberg, Jesse van Ruller, Terell Stafford, Seamus Blake, David Kikoski, Kenny Werner ja Liane Carroll. Lisäksi hän on myös tehnyt yhteistyötä mm. Hollywood-tähden Liam Neesonin ja rap-artisti Talib Kwelin kanssa. Lyttle on myös ollut MOBO Awards ja Urban Music Awards ehdokkaana.

Rolling Stone -lehdessä on kirjoitettu Lyttlen musiikista seuraavasti: ”one of the best, robust listening experiences you’re likely to have all year” ja The Independent kuvailee Lyttlen soittoa sanoilla ”the best in jazz coming out of Ireland today”.

Siim Aimla on yksi Viron arvostetuimpia jazzmuusikkoja. Aimla opiskeli musiikkia Helsingissä Metropolia Ammattikorkeakoulussa ja valmistui vuonna 2004. Siim on monipuolinen muusikko-sovittaja, joka toimii mm. Estonia Dream Big Bandinin taiteellisena johtajana ja on esiintynyt monien jazztähtien kanssa kuten mm. Dee Dee Bridgewater, Kurt Elling, New York Voices, Randy Brecker, Nils Landgren ja Victoria Tolstoy. Aimla on voittanut Musician of the year -palkinnon vuonna 2011 ja Estonian Jazz Award -palkinnon vuonna 2009.

Muusikkopariskunta Eevalotta Matikainen ja Martin Söderbacka (Söderbacka-Matikainen Duo) ovat esiintyneet yhdessä vuodesta 2011 lähtien. Vuonna 2022 Söderbacka-Matikainen Duo julkaisi ensimmäisen levynsä ”Christmas”. Monenlaiset tasokkaat vierailijat ovat tuttu näky yhtyeen esityksissä kuten mm.: Sami Saari, Joonatan Rautio, Jukka Perko, Teemu Viinikainen, Osmo Ikonen, Jesse Kaikuranta, Mikko Pettinen, Manuel Dunkel, Olli Soikkeli, Mika Mylläri, Charlotta Kerbs ja Mikael Svarvar.

Share

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *