JazzkonserttiRiverside Jazz

Huippujazzia Haaparannalla

Jeff ”Tain” Watts. Kuva: Oliver Link

Norrbotten Big Band jälleen kerran saanut kuultavaksi mielenkiintoisia vieraita jazzin terävimmästä kärjestä, kun amerikkalaiset muusikot pianisti Joey Calderazzo ja rumpali Jeff ”Tain” Watts kiertävät orkesterin kanssa Haaparannallekin ulottuvalla pienellä Norrbottenin kiertueella.

Pianisti Joey Calderazzo (s.1965) on soittanut mm. Jerry Bergonzin ja Michael Breckerin yhtyeissä. Hän tehnyt pitkään yhteistyötä myös saksofonisti Branford Marsaliksen kanssa. Calderazzo soittaa Marsaliksen kvartetissa ja on mukana mm. yhtyeen uudella, kehutulla levyllä ”Four MFs Playin´ Tunes” (Marsalis Music, 2012). Hän levyttänyt myös saksofonistin kanssa duolevyn ”Songs of Mirth and Melancholy” (Marsalis Music, 2011). Calderazzo esiintyy myös sekä soolopianistina että oman trions kanssa.

Myös rumpali Jeff ”Tain” Watts on työskennellyt sekä Branford Marsaliksen että tämän veljen Wyntonin Marsaliksen yhtyeissä. Muita yhteistyökumppaneita ovat olleet mm. pianistit McCoy Tyner, George Cables ja Geri Allen sekä trumpetisti Terence Blanchard. Omien yhtyeprojektien ohella Watts on esiintynyt myös näyttelijänä esim. Spike Leen elokuvassa Mo´s Better Blues.

Norrbotten Big Band feat. Joey Calderazzo & Jeff ”Tain” Watts
13.12. Folkets Hus, Haaparanta klo 20 Suomen aikaa
Liput ovella 180 kr
Konsertin järjestää Haparanda Teaterförening/Haparanda stad

Share

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *