JazzkonserttiRiverside Jazz

Fredator Torniossa 25.1.2014

Fredator

Fredator

Fredator yhtye esiintyy Lappian Musiikkitalolla lauataina 25.1.2014 klo 18 alkaen. Yhtye on Suomen Jazzliiton kiertueella.

Liskomaisen rumpali Fredatorin johtama yhtye svengaa vaivattomasti ja keittää lattarimaustein sävytettyä menojazziaan alati kuumenevalla liekillä. Fredatorin musiikille ominainen sarjakuvamaisuus ei hämärrä sitä tosiasiaa, että yhtyeen riveistä löytyy nippu kotimaisen jazzin tähtikaartiin lukeutuvia muusikoita.

Liskoasun takaa puolestaan löytyy yhtyeen primus motor Fredator alias Jussi Fredriksson. Sekä kosketinsoittajana että rumpalina tunnettu mies on laajentanut rooliaan viime aikoina toimien myös Turun kulttuuripääkaupunki -hankkeen kiitosta saaneiden Flame-jazzklubien ja Korppoo Jazzin taiteellisena johtajana. Rumpupallin ja liskoasun takana Fredriksson on karismaattinen ja määrätietoinen yhtyejohtaja, jonka väkevä svengi johdattaa liskokvintettiä alati uusiin musiikillisiin seikkailuihin.

Fredator on toiminut vuodesta 2009 alkaen, jolloin se julkaisi loistavalla vastaanotolla debyyttialbuminsa ”Bad Jazz”. Yhtye on siitä asti kiertänyt ahkerasti klubeja ja festivaaleja Suomessa ja ulkomailla, kuten Tallinn Music Week 2011 showcaseyhtyeenä. Helmikuussa 2012 uudistunut Fredator julkaisi toisen albuminsa ”Rebirth of the Bad”, joka siivittää tämän musiikkimaailman piristysruiskeen yhä uusille estradeille.

Fredator – rummut, sävellykset
Joakim Berghäll – saksofonit
Jorma Kalevi Louhivuori – trumpetti
Severi Pyysalo – vibrafoni
Teemu Åkerblom – basso

Liput: 15 e/ 1o e

Kuuntele Fredatoria:

Share

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *